Spørgsmål og svar om RejseBillet og BAT Mobilbillet

RejseBillet erstatter BAT Mobilbillet på Bornholm. BAT Mobilbillet lukkede pr. 31. januar 2024. Herunder finder du svar på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet.

Hvad er RejseBillet?

RejseBillet er den første app, hvor du kan betale din rejse på forhånd og få adgang til bus, tog og metro i hele Danmark. RejseBillet erstatter BAT Mobilbillet på Bornholm.

Læs mere om RejseBillet på RejseBillets hjemmeside.

Med RejseBillet kan alle, der rejser med bus, tog og metro i Danmark, rejse på tværs af takstområder og regioner. Du kan også bruge RejseBillet til dine pendlerprodukter.

 • På RejseBillet kan du som noget nyt købe dit Ø-kort digitalt.
 • RejseBillet vil gøre billetkøb til rejsen lettere og mere enkel for passagerer på tværs af Danmark i både bus, tog, metro og letbane.
 • RejseBillet giver mulighed for at købe en billet direkte på telefonen uden at skulle bekymre sig om den skal bruges i et Arriva-tog i Nordjylland, metroen i København eller BAT-bussen på Bornholm.
 • Med RejseBillet betales rejsen på forhånd, i modsætning til Rejsekort, hvor billetprisen betales efter endt rejse. 
 • Du kan købe billetter til rejser over hele Bornholm. Det er dog ikke muligt at købe billetter til og fra Bornholm, da RejseBillet ikke er gyldig rejsehjemmel hos Bornholmslinjen eller til rejser gennem Sverige.

RejseBillet kan hentes i både App Store og Google Play. Det er Rejsekort & Rejseplan A/S, som står bag RejseBillet.

 

Jeg bruger kontantbilletter på BAT Mobilbillet. Hvad skal jeg nu gøre?

Du har to muligheder for at købe kontantbilletter:

 • RejseBillet. Download appen RejseBillet på din smartphone fra enten Google Play eller Apples Appstore.
 • Kontantbilletter i busserne. Buschaufførerne udsteder kontantbilletter imod kontanter, DKK eller EUR.

 

Jeg bruger digitale klippekort på BAT Mobilbillet. Hvad skal jeg nu gøre?

Digitale klippekort udgår. Du kan i stedet bruge fysiske klippekort. Fysiske klippekort kan bestilles i BATs webshop, eller købes i BATs ekspedition og øvrige kortsalgssteder på Bornholm. Se en oversigt over kortsalgssteder på bat.dk.

 

Jeg bruger 1-, 4- eller 7-dages billetter på BAT Mobilbillet. Hvad skal jeg nu gøre?

Du har to muligheder for at købe 1-, 4- eller 7-dagesbilletter fra 1. februar 2024:

 • RejseBillet. Download appen RejseBillet på din smartphone fra enten Google Play eller Apples Appstore. Vælg specialbilletter.
 • Fysiske 1-, 4- eller 7-dagesbilletter. Fysiske 1-, 4- eller 7-dagesbilletter kan bestilles i BATs webshop, eller købes i BATs ekspedition og øvrige kortsalgssteder på Bornholm. Se en oversigt over kortsalgssteder på bat.dk.

 

Jeg bruger cykelbilletter på BAT Mobilbillet. Hvad skal jeg nu gøre?

Du har tre muligheder for at købe cykelbilletter fra 1. februar 2024:

(bemærk at det pr. 1. juli 2024 bliver gratis at medbringe cykler i bussen og cykelbilletter kun kan købes indtil denne dato)

 • RejseBillet. Download appen RejseBillet på din smartphone fra enten Google Play eller Apples Appstore. Vælg specialbilletter.
 • Fysiske cykelbilletter. Fysiske cykelbilletter kan bestilles i BATs webshop, eller købes i BATs ekspedition og nogle kortsalgssteder på Bornholm. Se en oversigt over hvilke kortsalgssteder på bat.dk.
 • Cykelbilletter i busserne. I bussen udsteder buschaufførerne cykelbilletter imod kontanter, DKK eller EUR.

 

Jeg bruger periodekort på BAT Mobilbillet. Hvad skal jeg nu gøre?

Du har to muligheder for at købe periodekort:

 • RejseBillet. Download appen RejseBillet på din smartphone fra enten Google Play eller Apples Appstore. I RejseBillet skal du vælge pendlerkort. Pendlerkort har en varighed à 30 dage. Det er desværre ikke muligt for førtidspensionister at købe pendlerkort i RejseBillet. Her henviser vi til fysiske periodekort.
 • Fysiske periodekort. Fysiske periodekort kan bestilles i BATs webshop og i BATs ekspedition på Munch Petersens Vej 2, 3700 Rønne.

 

Jeg har et forudbetalt periodekort eller klippekort på BAT Mobilbillet. Hvordan får jeg mine penge tilbage?

Du kan få tilbagebetalt dit tilgodehavende efter 1. februar 2024.

Her på siden finder du i begyndelsen af februar 2024 en vejledning til hvordan du får tilbagebetalt et tilgodehavende.

Tilbagebetaling gælder alle, der har købt enten digitale klippekort eller periodekort. Hvis du eksempelvis har brugt halvdelen af klippene på et klippekort, får du tilbagebetalt halvdelen af købesummen. Hvis dit periodekort pr. 31. januar 2024 eksempelvis har halvdelen af sin gyldighedsperiode tilbage, får du tilbagebetalt halvdelen af købesummen. Uanset størrelsen på dit tilgodehavende, kan du få det udbetalt.

Klik her for at finde vejledning til refusion af tilgodehavende.

 

Hvad er sammenhængen mellem RejseBillet, Rejsekort og Rejseplanen?

Rejsekort & Rejseplan A/S er en virksomhed, der står bag både RejseBillet, Rejsekort og Rejseplanen på vegne af trafikvirksomhederne i Danmark, herunder BAT.

Rejsekort & Rejseplan A/S forventer at lancere en landsdækkende rejsekort-app i 2024 som supplement til RejseBillet. Når Rejsekort-appen er taget i brug, kan den bruges som billet i BAT-busserne. Derudover forventer Rejsekort & Rejseplan A/S at lancere en ikke-digital løsning i 2025 til de brugere, der ikke ønsker at bruge en smartphone som billet. I forbindelse med lanceringen af den ikke-digitale løsning, vil BAT udfase fysiske klippekort og kontanter i busserne.

 

 

Senest opdateret 10. juni 2024